Ikonisk bild av prinsessan Diana i en genomskinlig kjol lärde henne en viktig lektion om att vara berömd

Bilden i fråga visar en mycket intim sida av Diana som hon förmodligen inte ville visa, särskilt eftersom hon var på väg att bli prins Charles fru. Senare, fotografen som fångade bilden delade varför han bestämde sig för att publicera bilden som mycket väl kan ha generat den unge Diana.

Det finns så många ikoniska bilder av prinsessan Diana det är svårt att hålla reda på dem alla. Men en av de mest kända ögonblicksbilder är från en tid innan Diana blev den mest kända kvinnan i världen – och det lärde henne en viktig läxa om det liv hon var på väg att leda.

Men Charles hade gått till protokollet säger att 30 var den perfekta åldern att gifta sig plus allmänhetens påtryckningar för prinsen att slå sig ner blev påtaglig. Som Sun-fotografen Arthur Edwards förklarade 2017 insisterade hans redaktör på att han behövde söka upp Charles senaste mystiska kvinna och ta hennes bild.

Prinsessan DianaPrinsessan Diana
Prinsessan Diana | Anwar Hussein/WireImage

Alla ville veta vem prins Charles nya flickvän
Var

Även om han var besvärlig och plockade på i skolan, prins Charles blev så småningom världens mest berättigade ungkarl delvis tack vare sin fars farbror och några smarta re-branding som en sexig playboy. År 1980 hade prinsen av Wales dejtat flera kvinnor, inklusive Dianas äldre syster, men hade fortfarande inte hittat den rätta ännu.

"När jag såg mig omkring såg jag en vacker flicka som satt bland
folkmassor bär ett halsband med bokstaven D på den," förklarade han. Senare, Edwards
sa att han arkiverat bilden i en låda eftersom hon såg alldeles för ung för att vara någon
Charles kan överväga som en brud.

Fotografen fångade Dianas foto innan han visste vem
hon var

Prinsessan DianaPrinsessan Diana
Prinsessan Diana | Bill Rowntree/Daily Mirror/Mirrorpix/Getty Images

Edwards fick ett tips om att Charles senaste kärlek intresse hette Diana och att hon skulle vara på Cowdray Park, Midhurst, West Sussex, juli 29, 1980, rapporterade Express. Han visste inte hur hon såg ut, men listat ut vem hon var baserad på hennes första halsband.

Diana lärde sig den hårda vägen att inte bära genomskinliga kläder

Edwards kom ikapp Diana på hennes arbetsplats i ett London
plantskola där hon gick med på att knäppa ett foto av sig själv hålla två av hennes avgifter.
Det enda problemet? Hennes långa kjol var genomskinlig och alla som tittar på
foto kunde tydligt se hela längden på hennes ben på grund av hur fotografiet
togs, enligt
till Ida
g.

Men när han fångade Charles och Diana på en hemlig fiskedejt
strax efter insåg fotografen hur allvarligt paret var, och följde
Diana dit hon jobbade.

Edwards sa, "Alla tror inte detta, men det är
evangeliets sanning – halvvägs igenom, solen kom ut och uppenbarade dessa vackra
ben."

Prinsessan DianaPrinsessan Diana
Prinsessan Diana | Steve Tillbaka / Getty Bilder

Tidningar körde bilden som påstås generad Diana
mycket, med henne säger, "Jag vill inte bli känd som flickvän som hade
ingen underkjol."

Edwards och Diana skulle arbeta tillsammans ofta under
kommande åren och utvecklade en nära relation.

Fotografen är glad att bilden finns

Han fortsatte, erkänna att han inte ångrar bilden alls. "På många sätt är jag glad att solen kom ut eftersom det gjorde det till en ikonisk bild," fortsatte han. Baserat på denna händelse, Diana lärt sig att aldrig bära potentiellt genomskinliga kläder någonsin igen. Denna lektion kom väl till pass under de närmaste decennierna.

Gå till Källa