Har lämnar den kungliga familjen och flytta till Kalifornien Ruin Prins Charles och Meghan Markle nära relation?

Men efter flera rapporter om att den framtida kungen och resten av den kungliga familjen var "blindsided" när Meghan och Harry meddelade sitt beslut att avgå, många undrar vad Charles relation med sin sons brud är som nu. Läs vidare för att ta reda på om deras utträde och flytta till Los Angeles har förstört det.

När prins Harry gifte sig med Meghan, hertiginna av Sussex, hade han fullt stöd av sin far, prins Charles, som hade kommit att känna till och kommit bra överens med sin nya svärdotter. Den tidigare skådespelerskan har även krediterats med att hjälpa Charles och Harry bilda en bättre relation.

BBC korrespondent Jonny Dymond sade att Palace tjänstemän berättade charles var "besviken" och kände sig "blindsided" som paret inte berätta för honom om sina definitiva planer före tillkännagivandet.

Prins Charles, Camilla Parker Bowles och Meghan MarklePrins Charles, Camilla Parker Bowles och Meghan Markle
Prins Charles, Camilla Parker Bowles och Meghan Markle | Chris Jackson / Chris Jackson / Getty Bilder

Prins Charles kände till sina planer före tillkännagivandet?

När Sussexes postat sin bomb nyheter på Instagram den 8 januari, rapporter virvlade att prins Charles var enligt uppgift upprörd och förvånad över det.

Charles tyckte att Meghan var ett underbart tillskott till sin familj

Prins Charles går Meghan Markle ner i gångenPrins Charles går Meghan Markle ner i gången
Prins Charles gå Meghan Markle ner i gången | Dominic Lipinski / – WPA Pool / Getty Bilder

Det är ingen hemlighet att Charles och Meghan förenade sig och hade en bra relation. Detta var uppenbart när han klev in för att gå henne ner i gången i avsaknad av sin egen far. Arvingen var också avgörande för att övertala sin mor, drottningen, att låta Harry gifta sig med en frånskild i en kyrka.

Denna uppfattning förnekades nyligen av hertiginnan av Sussex genom hennes advokater som lämnat in domstolshandlingar i hennes kostym med en brittisk tabloid. Docs sa, "hon konsulterade både drottningen och prins Charles innan de avgick."

"Med sina nära kopplingar till afro-karibiska samhället han har främjat under många år, finner han den idén stötande," källan sa. "Han trodde verkligen att Harrys äktenskap med en blandad ras amerikansk frånskild inte bara signalerade mångfalden i det moderna Storbritannien, men också mycket möjligt markerade början på en ny era för House of Windsor.

En källa säger till Daily Mail att Charles tyckte att Meghan var ett underbart tillskott till sin familj och inte var nöjd med alla förslag om rasism.

Prins Charles betalar fortfarande för Meghans och Harrys utgifter

Prins Charles och Meghan MarklePrins Charles och Meghan Markle
Prins Charles och Meghan Markle | Mark Cuthbert / UK Press via Getty Images

Trots sina känslor för Megxit, är hertigen av Cornwall inte skära sin son och svärdotter av. Även om han inte kan vara glad att de flyttade så långt bort till Kalifornien, han hjälper dem. Bevisar att deras förhållande inte är helt splittrat.

Insider tillade: "Det var därför han tryckte så hårt på att låta dem gifta sig i kyrkan. Han sa "detta är det moderna sättet och vi måste gå med tiden."

BBC noterade att "paret kommer att fortsätta att få pengar från Harrys far enligt det nya avtalet, även om det är oklart om detta kommer från hertigdömet, hans personliga rikedom, eller en kombination av de två." Avtalet kommer att ses över efter ett år.

Den Sussexes uppgav att de skulle se att bli "ekonomiskt oberoende" men det händer inte direkt som Charles kommer att betala för sina utgifter, åtminstone för det första året.

Läs mer: Så hjälper Meghan Markle prins Harry att bli bekväm i Los Angeles

Det går inte att säga hur prins Charles förhållande kommer att se ut med hans barnbarn, Archie, i framtiden, särskilt om Meghan och Harrys son växer upp mer än 5.400 miles från London.

Gå till Källa